Световните шампиони в Крусибъл през последните три години Марк Селби (2016,

...
Световните шампиони в Крусибъл през последните три години Марк Селби (2016,
Коментари Харесай

Изненадите в Крусибъл не спират - двама световни шампиони аут в един ден

 Безпощаден Нийл Робъртсън разруши Шон Мърфи  Сензация в Крусибъл! Аматьор изхвърли Ракетата от международното по снукър (видео)
Световните първенци в  " Крусибъл " през последните три години Марк Селби (2016, 2017) и Марк Уилямс (2018) се простиха с очакванията си за нов триумф на тазгодишното издание на Световното състезание по снукър, откакто бяха отстранени в дуелите си от осминафиналите. Веселякът от Лестър изненадващо отстъпи на Гари Уилсън с 10:13, а Уилямс напуска шампионата след проваляне от Дейвид Гилбърт с 9:13.

Така след звучното отпадане на Рони О`Съливан още в първи кръг от дилетанта Джеймс Кейхил, играчите от топ 3 на международната класация изхвърчаха от " Крусибъл " още преди четвъртфиналите. Другите двама любимци за купата Джъд Тръмп и Нийл Робъртсън обаче още са в играта. " Машината от Мелбърн " отстрани Шон Мърфи с 13:6 и чака Джон Хигинс или Стюърт Бингам на четвъртфиналите. Тръмп пък води с 5:3 на Дин Дзюнхуей, като спечелилият ще срещне Стивън Магуайър в идващия кръг.

Загубата на Уилямс не е толкоз изненадваща, откакто той бе откаран в болница в петък вечер с болки в гърдите. " Уелският змей " не бе в оптимално положение за игра и трябваше да одобри ориста си.

37-годишният Гилбърт продължава да се радва на най-силния сезон в кариерата си, откакто стигна до финалите на два ранкинг шампионата, влезе в топ 16 и към този момент има две победи в " Крусибъл ".

Загубата на Марк Селби от Гари Уилсън бе непредвидена, само че пък Веселяка от Лестър изпраща един сезон, в който имаше спадове в играта си и неслучайно загуби първото си място в международната класация. Али Картър или Юлон Жоу ще е противник на някогашния таксиметров водач от Уолсенд в един много непредвиден четвъртфинален конфликт. За 33-годишния англичанин това е най-голямата победа в кариерата и най-тлъст чек - 50 000 паунда. Предишният му максимален бе от финала на Откритото състезание на Китай през 2015-а, когато загуби точно от Селби с 2:10 и сграбчи 35 000 лири.

Със загубата си Селби към този момент две години няма триумф на английска почва. За последно той завоюва тъкмо в " Крусибъл " през 2017 година. Отпадането му от Уилсън пък значи, че сигурно ще гледаме квалификант на полуфиналите!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР